www.tnaflix.tv this babe is a sexpot.
 • +(05) 720 07 70
 • info@studioproteus.si
teenclub.cc

Internet

Internet

Uporabnikom ponujamo dva osnovna tipa dostopa do interneta, in sicer HFC in FTTH (ali GPON). HFC (dostop prek hibridnega optičnega omrežja), je storitev, pri kateri uporabnik lahko uporabi svoje obstoječe koaksialno omrežje v hiši. FTTH ali GPON (optika do doma) je storitev, kjer operater v objekt pripelje optično vrvico, ki se konča v terminalski opremi (modemu). Iz modema lahko TV povežemo prek obstoječega koaksialnega omrežja ali prek storitve IP TV.

Obe omrežji omogočata hiter širokopasovni dostop do interneta hitrosti tudi do 1000 Mbps.

Kako deluje?

HFC – internetni signal se pretvori v radiofrekvenčni signal, ki ga modem dešifrira in spremeni v digitalno obliko, ki je dostopna prek standardnega omrežnega priključka ali preko wifi omrežja, v kolikor ima modem tako funkcijo. Združevanje frekvenc omogoča visoke prenosne hitrosti, saj lahko prek protokola DOCSIS 3.0 dosegamo hitrosti, ki so bistveno višje od 200Mbps, torej višje od povprečne zmogljivosti wifi routerja, ki ga dobimo v trgovini.

FTTH ali GPON – internetni signal se pretvori v svetlobne signale, ki jih modem na strani uporabnika dešifrira in spremeni v obliko, ki je dostopna prek standardnega omrežnega priključka ali preko wifi omrežja, v kolikor ima modem tako funkcijo. Najvišje prenosne hitrosti so odvisne od izbrane tehnologije (GPON ali FTTH) in od terminalske opreme (npr do 1Gbps, …).

Kaj dobim?

 • Velika zmogljivost. Kabelski modemi so načrtovani tako, da izkoristijo visoke zmožnosti kabelske infrastrukture. Hitrosti prenosa podatkov so zato nekajkrat večje xDSL protokolu. DOCSIS 3.0 je protokol, ki kabelskemu operaterju omogoča, da uporabniku preko obstoječe infrastrukture (ni potrebno vrtanje, inštalacije…) in koaksialnega kabla nudi storitve, ki so bile možne le na optičnih vlaknih. Do uporabnika lahko privleče hitrost tudi čez 400 Mbit/sekundo.
 • FTTH – optika do doma. Uporabnikom v krajih, kjer je dosegljivo optično omrežje OŠO Postojna in Pivka in preko lastnega omrežja nudimo optični dostop do storitev interneta za hitrosti tudi višje od 200 Mbps.
 • Stalnost povezave (24h). Modem je povezan z internetom 24 ur na dan, 7 dni na teden (v kolikor želite). Zaradi stalne priključenosti lahko npr. sporočilo po elektronski pošti preberete v tistem trenutku, ko prispe. Prednost stalne internetne povezave pa je poleg ostalega tudi vedno enak javni IP naslov.
 • Nevtralnost internetnega dostopa. Prek dostopa na internet imate pravico dostopa do informacij in vsebin ter njihovega razširjanja, uporabe in zagotavljanja aplikacij ter storitev brez diskriminacije in uporabe terminalske opreme po lastni izbiri, ne glede na svojo lokacijo ali lokacijo ponudnika oziroma izvor ali cilj informacij, vsebino, uporabljeno aplikacijo ali storitev.
 • Enakovrednost obravnave. Uporabnike in storitve oziroma enakovredne vrste prometa (npr Netflix, youtube, Predvajaj.si, …) obravnavamo enako, brez omejevanja, upočasnjevanja, zadrževanja ali drugega motenja, ne glede na pošiljatelja ali prejemnika, vsebino, aplikacijo ali storitev ali uporabljeno terminalsko opremo.
 • Razumno upravljanje prometa. Za določene storitve lahko izvajamo razumno upravljanje prometa, da bi se izognili težavam pri propustnosti le-tega.
 • Uporabljamo Giga. Terminalska oprema (modemi), ki jih dajemo na voljo strankam, imajo možnost gigabitne povezave med terminalsko opremo in vašim omrežjem. Priporočamo vam, da zaradi najboljše učinkovitosti izrabe omrežja, na terminalsko opremo priklopite dovolj zmogljivo terminalsko opremo tudi za vaše omrežje, saj lahko le-ta pomembno vpliva na hitrost povezave, ki jo imate na internet.
 • Na internetu nismo sami. Vsaka naprava, ki je povezana na omrežje internet in ni pravilno zaščitena, je lahko podvržena najrazličnejšim vdorom in drugim tveganjim (npr okužba s kripto virusi, razkritje gesel, izsiljevanje ipd). Da bi se kar najbolje zaščitili pred nevarnostmi, ki na nas prežijo, svetujemo, da ne odpirate elektronske pošte neznanega ali sumljivega pošiljatelja s sumljivimi priponkami, da uporabljate vedno posodobljeno verzijo operacijskega sistema na napravi, s katero se na internet povezujete (mobilni telefon, računalnik, tabica, …) in seveda da uporabljate posodobljen antivirusni program z možnostjo dodatnega požarnega zidu in anty ransomware vključki.
 • Hkratni dostop za več naprav. Tudi če imate več naprav, so lahko preko enega modema vsi istočasno priključeni na internet. Odlična rešitev za dom, manjša podjetja in domače pisarne.
 • Ali lahko uporabljam internet in hkrati gledam TV? Seveda. Modem se priključuje na druga frekvenčna območja, kot TV, zato signala interneta in TV nista v korelaciji. To pomeni, da pri uporabi storitve digitalne TV DVB-C hitrost interneta ostaja nespremenjena. Hitrost interneta se lahko spremeni zaradi uporabe drugih storitev, kot so ogled nazaj prek aplikacije MegaM, Predvajaj.si ali tretje podobne storitve, predvajanje (stream) linearnih vsebin (IP TV, platform tipa Netflix ipd), videoklicev (npr skype, whatsapp, ..), zaradi zasedbe prenosne poti pri prenosu datotek prek p2p portalov itn.. Predvsem slednje lahko zasedejo celotno hitrost tako navzdol, kot navzgor in s tem povzročijo vidno slabše delovanje povezave. Dodatne informacije v zvezi s prometom, ki ga ustvari posamezen servis si lahko pregledate v naši prilogi k Splošnim pogojem na strani 2.
 • Kaj dobim, ko se odločim za določen paket? Ko izberete internet z določeno hitrostjo v pogodbi, je to maksimalna hitrost ob običajnem delovanju omrežja in je enaka oglaševani hitrosti in je dosegljiva vsaj 1 krat na dan. Običajno razpoložljiva hitrost ob običajnem delovanju omrežja v kabelskem in optičnem omrežju ter omrežju xDSL znaša 80 % maksimalne hitrosti in je razpoložljiva 90 % dneva ter 85 % časa med 19.00 in 21.00. Minimalna hitrost ob običajnem delovanju omrežja znaša v kabelskem in optičnem omrežju ter omrežju xDSL 50% maksimalne hitrosti. Studio Proteus za hitrost dostopa do interneta na posameznem priključku šteje tisto hitrost, ki se izmeri med modemom uporabnika in dostopovnim vozliščem Studia Proteus.
 • Prilagodljivost. Izbirate lahko med številnimi naročniškimi paketi, od tistih za občasnega spletnega obiskovalca do profesionalnih paketov za podjetja.

Za uporabnike imamo pripravljen tudi test hitrosti, ki okvirno preveri hitrost vaše povezave. Test hitrosti je na voljo na spodnjih dveh povezavah:

 

 

Sorodne povezave:

tamil sex